Jongerentheatergroep Zutphen

Jongerentheatergroep Zutphen

Acteren.
Lijkt het je wat om eens op de planken staan en een rol spelen? Nu kun je ontdekken of je dit durft.  Dat kan bij de deze voorstellings groep voor iedereen tussen de 12 en 18 jaar. Acteerervaring is niet perse nodig, enthousiasme wel! Lijkt het je wat? Je kunt je hier al opgeven voor deze theaterlessen.

Wat leer je bij de cursus?
Bij deze jongerentheatercursus gaan we aan de slag met improvisatie, samenspelen, podiumpresentatie en lef. Zelfvertrouwen ontwikkelen en vrijheid in het spelen krijgen. daar draait het om. daarnaast leer je handvatten zoals transformeren, dat wil zeggen; hoe speel je een rol, een personage? Soms zijn dat hilarische typetjes, soms geloofwaardige ingeleefde rollen. Net een beetje waar we zin in hebben.  Het eerste deel van de cursus besteden we veel aandacht aan improvisatie en spelontwikkeling. Daarna gaan we in de toneellessen met de eindvoorstelling aan de slag. We maken zelf scènes en je helpt mee met de decors, kostuums en aankleding.
Spelplezier en spelontwikkeling staan voorop!

 

De voorstellingen van Jongerentheatergroep Muzehof worden voor en door jongeren gemaakt. Onder begeleiding van professionele theatermakers.

Zutphense jongeren die veelal weinig of geen spelervaring hebben kunnen aan de lijve ondervinden hoe een voorstelling tot stand komt. Jongeren met spelervaring kunnen hun acteervaardigheden verdiepen. Inmiddels zijn de eerste spelers afgestudeerd aan de theaterschool.

maandag  12+ 17.00- 18.15 uur, jaar cursus van september tot half juni 2020
maandag 14 + 18.30-19.45 uur, jaar productie groep. 

Er zijn ongeveer 30 reguliere lessen, daarnaast komen extra repetities, doorlopen, generale rond de voorstelling.

Locatie Muzehofzaal, Muzehof Zutphen

Prijs 320 euro