jongerentheater groep Zutphen 14 +

Jongerentheatergroep 14 + Zutphen

Proefles 20 september

Dit jaar wordt een bijzonder productie jaar.

We gaan een voorstelling maken in samenwerking met Buddy to Buddy….Dat betekend dat je 4 maanden buddy wordt van een jongeren met vluchtelinge status, en naast de toneellessen ca een keer per week met ‘jouw jongere’ optrekt. Deze ontmoetingen gaan de leidraad voor de voorstelling worden, wellicht wordt het het thema “heimwee”, of “eenzaamheid”, of “toekomst”….wie zal het zeggen, dat gaan we laten ontstaan! 

Hoe het allemaal precies zal gaan en wat het betekend voor de voorstelling is nog een verrassing, het zal het creatie en maak proces zeker positief beïnvloeden.

Bestaande deelnemers aan de groep mogen meedoen, nieuwe jongeren doen twee keer mee als proefles en krijgen een “auditie opdracht”, daarna wordt van beide kanten besloten of deelname aan dit project passend is.

 

Acteren.
Lijkt het je wat om eens op de planken staan en een rol spelen? Nu kun je ontdekken of je dit durft.  Dat kan bij de deze voorstellings groep voor iedereen van 14+. Acteerervaring is niet perse nodig, enthousiasme wel! Lijkt het je wat? Je kunt je hier al opgeven voor deze theaterlessen.

Wat leer je bij de cursus?
Bij deze jongerentheatercursus gaan we aan de slag met improvisatie, samenspelen, podiumpresentatie en lef. Zelfvertrouwen ontwikkelen en vrijheid in het spelen krijgen. daar draait het om. daarnaast leer je handvatten zoals transformeren, dat wil zeggen; hoe speel je een rol, een personage? Soms zijn dat hilarische typetjes, soms geloofwaardige ingeleefde rollen. Net een beetje waar we zin in hebben.  Het eerste deel van de cursus besteden we veel aandacht aan improvisatie en spelontwikkeling. Daarna gaan we in de toneellessen met de eindvoorstelling aan de slag. We maken zelf scènes en je helpt mee met de decors, kostuums en aankleding.
Spelplezier en spelontwikkeling staan voorop!

 

De voorstellingen van Jongerentheatergroep Muzehof worden voor en door jongeren gemaakt. Onder begeleiding van professionele theatermakers.

Zutphense jongeren die veelal weinig of geen spelervaring hebben kunnen aan de lijve ondervinden hoe een voorstelling tot stand komt. Jongeren met spelervaring kunnen hun acteervaardigheden verdiepen. Inmiddels zijn de eerste spelers afgestudeerd aan de theaterschool.


maandag 14 + 18.30-20.30 uur, jaar productie groep. 

Er zijn ong.  28 reguliere lessen, daarnaast komen extra repetities, doorlopen, en de generale rond de voorstelling.

Locatie Muzehofzaal, Muzehof Zutphen

Prijs 420 euro

 

Geplaatst in Geen categorie.