Schrijven

Autobiografisch schrijven  

Levensverhalen schrijven 

Autobiografisch schrijven is schrijven vanuit eigen ervaring, eigen herinnering. Over gebeurtenissen en voorvallen van je eigen levensloop.
Het effect van schrijven over je eigen leven is nog groter als je regelmatig schrijft met anderen, ervaringen deelt, elkaar inspireert en steunt.De verschillende cursussen en workshops die ik aanbied in het schrijven hebben meerdere doelen:

1) Het plezier van het schrijven ontdekken en vergroten.

2) Herinneringen terugvinden.

3) Via het schrijven inspiratie en inzichten opdoen.

4) Spelenderwijs schrijf handvatten, technieken en stijlen ontdekken.

We schrijven ter plekke, via concrete en inspirerende opdrachten. Daarmee oefen je het schrijven op “de stroom”, de pen doet het werk en zo laat je het verhaal ontstaan i.p.v. het van te voren te bedenken. Het proces is vergelijkbaar met improviseren op de theatervloer, je leert vertrouwen op je impulsen en associaties. Zo ontwikkel je je authentieke schrijf “handschrift”

Dat geeft zelfvertrouwen en vrijheid.

Autobiografisch schrijven is een speelse en effectieve manier om inzichten te verkrijgen.

Schrijven is “slow”, je keert in je eigen tempo naar binnen en komt bij de essentie- en heeft daardoor juist verrassend snel effect.

Je weet zelf meer dan je denkt, de creatieve schrijftechnieken openen de deur naar antwoorden die in jezelf verborgen liggen.

 

Ik geef regelmatig verschillende schrijfprogramma’s, zoals levensverhalen schrijven, het verhaal van je leven,  sprookje schrijven , portret van mijn moeder, beroep & roeping, brief naar de andere kant (schrijven rond allerzielen)

De cursussen kun je ook vinden  bij Schrijfcursussen Zutphen 

Daarnaast schrijf ik op vraag kleine biografieën of levenssprookjes. Bijvoorbeeld bij afscheid, herdenkingen of vieringen.
Neem voor meer informatie gerust even contact op of kijk op www.werkplaatsstap.nl

Lieke Deelstra
Lieke is  als schrijfdocent verbonden aan de Gruitpoort  bij de verhalenoogst een project van Lange Leve de Kunst. En is gastdocent op het Instituut van Biografiek.
Zij werkt als biografisch coach, schrijver, theatermaker en verteller.
Zij werkt met mensen aan bewustwording en waarde van hun eigen verhaal.
Of dat nu persoonlijke biografische verhalen zijn of bedrijfs- en organisatieverhalen.
Haar jarenlange ervaring in begeleiding en training verschaft haar een sterke basis in het werken met heel verschillende mensen en doelgroepen.