Prille liefde- lang geleden- verhalenproject

Op zoek naar schrijvers!

Prille liefde – lang geleden…

In maart en april 2020 vind een bijzonder verhalenproject in Lochem plaats. We gaan liefdesverhalen gaan opdelven bij de oudere generatie. Verhalen van Prille liefde – lang geleden, in de jaren 30-40-50.

 

Zou jij een van die schrijvers willen zijn?
Schrijfervaring is niet per se nodig!

Geef je dan op door een mail te sturen aan info@deverhalenwerkplaats.nl

Je krijgt twee workshops aangeboden ter voorbereiding: voor verbeteren van je schrijfkunsten en tips voor de gesprekken met de ouderen.

 

Daarna ga je aan de slag door in gesprek te gaan met ouderen op 7, 14 en 21 april in de ochtend. Tijdens het schrijven krijg je professionele begeleiding van een schrijfdocent. Het project wordt afgesloten met een bijeenkomst waar de schrijvers hun verhalen voorlezen aan de ouderen – een prachtig moment!

Het delen van verhalen is een eeuwenoud middel dat in ons DNA zit, het vormt saamhorigheid, verbinding. Wat we kennen gaan we beminnen. Zo kunnen verhalen bruggen slaan en verschillen overwinnen. Liefde is een thema dat we allemaal kennen of naar verlangen. Door verhalen op te graven van Prille liefde – lang geleden… hopen we mensen dichterbij elkaar te brengen, het universele thema bouwt bruggen.

Het verhalenproject wordt georganiseerd door Muzehof in samenwerking met Lieke Deelstra van werkplaats STAP. Lieke is naast Theaterdocent ook biografiekundige, coach en autobiografisch schrijfdocent. Haar expertise van de kracht van het persoonlijke verhaal samen met levensfasekennis vormt een basis tot zingeving bij de oudere mens.

 

Data & locaties:

* Schrijfworkhops: 17 & 24 maart van 10.00 tot 12.00 uur – locatie: Stichting Welzijn Lochem (boven de bibliotheek Lochem)

* Vertelmomenten met de ouderen: 7, 14 en 21 april van 10.30-12.30 – locatie Gudula

 

Inschrijven?  Meld je snel aan. 

 

 

Geplaatst in Geen categorie.