Schrijf je autobiografie

Schrijf je autobiografie-

Misschien heb je er wel eens aan gedacht, je eigen biografie te schrijven..,….? Of dat nu is voor de (klein) kinderen of puur voor jezelf….

Maar waar begin je..? En hoe hou je het vol?

Nee, niet alles hoeft er in, en soms moet je gewoon beginnen. En dan helpt het een stok achter de deur te hebben in de vorm van een cursus. En concrete en inspirerende opdrachten natuurlijk. En nee, na 8 ochtenden is je biografie niet af, niet compleet, maar je hebt wel een begin, een mini-biografie en heel veel inspiratie om schrijfsels af te maken…en concrete handvatten hoe verder te kunnen…en nog belangrijker, plezier en uitwisseling in een kleine groep waar je ook na de cursus op terug kunt vallen….

Met elkaar delen wat je hebt geschreven is leerzaam en inspirerend, maar nooit verplicht. Feedback over het geschrevene is alleen op verzoek van de schrijver en gaat  via de email. Tenzij er in de groep behoefte aan is.

Tussendoor krijg je huiswerk opdrachten mee in de vorm van vragen. Niet verplicht maar voor wie het fijn vind om thuis door te schrijven. ( reken op ongeveer 2 a 4 uur tussendoor) .

Aan de hand van de 7 jaars perioden schrijf je aan je eigen autobiografie. Om de les werk je thuis verder met opdrachten die je mee krijgt.

Schrijftechnieken komen spelenderwijs aan bod, zoals zintuigenlijk schrijven, perspectief wisselingen, persoonsvormen etc.

Op deze manier ontwikkel je zelfvertrouwen en ontdek je je eigen schrijfhandschrift.